Uitgebreid overzicht van alle soorten ontspanningsmassage

Naast de integratieve massage die bij de introductie beschreven staat, kan je allerlei andere soor­ten mas­sage ervaren. Elk soort heeft haar eigen toepassing, werking en effect, en kan zo je ervaring verrijken.

Integratieve massage

In een integratieve massage word je ritmisch gewiegd en dan met olie gemasseerd; grote strijkingen en diepere knedingen ontspannen huid en spieren. Daarna worden de handen zachtjes op verschillende plaatsen neergelegd om je energie in balans te brengen. De integratieve massage wordt op een koesterende, liefdevolle wijze gegeven, en geeft een diepe ontspanning.

De integratieve massage wordt uitgebreider beschreven in Introductie Massage.

De meeste andere massages kunnen ook ingepast worden bij een integratieve massage.
imlogo

Ademsynchrone massage

De ademsynchrone massage is een nieuwe ontspanningsmassage die je een hele diepe ontspanning kan geven doordat gebruik gemaakt wordt van je ademhaling. De massage volgt de beweging en het ritme van je ademhaling. Het totale effect van de massage wordt zo verdubbeld: de ontspannende massage­beweging en de ontspannende uitademing versterken elkaar. Je ademt rustig en diep, een gezamelijke golfbeweging van adem en massage. Dit samenwerken en samen ademen geeft een extra verbinding. Het versterkte effect en de rustige samenwerking maken dat de massage je heerlijk diep doet ontspannen. 
Deze is vooral geschikt als je ervaren bent in het ontvangen van massages.

Binnenkort wordt er een cursus over gegeven.
golven

Hoofdmassage

De hoofdmassage is een gevarieerde massage van je hals, nek, achterhoofd, voorhoofd en gezicht. Spanningen vloeien weg uit je hoofd. Zeer aangenaam, je kunt heerlijk lang genieten. Ontkleden is overbodig.

Buikmassage

Met een combinatie van zacht pulsen en intuïtief masseren worden je inwendige organen en het hartsgebied ontspannen. Spanningen en blokkades in de buik zijn vaak zo gewoon en gewend, dat deze ontspanningsmassage je een verrassend gevoel van opluchting en vrijheid geeft.

Nek-schouder-rug massage

De nek-schouder-rug massage is een veelgevraagde, meestal stevige, weldaad voor de grootste spanningsdragers in je lichaam.

 Spiraal 

Vlindermassage

De vlindermassage is een zeer zachte, subtiele massage. Ook andere delen van je lichaam kunnen 'gevlinderd' worden, zoals buik-borst gebied, de benen, de armen en het hals-hoofd gebied.

Bij de vlindermassage wordt per lichaamsgebied een eenvoudige lichte massage­beweging in verschillende banen continu herhaald. Op de rug hebben de banen de vorm van een vlinder. Ondanks de herhaling voelt elke nieuwe ronde weer anders, en kan er energetisch veel gebeuren. Vaak ontstaat een meditatieve staat, waarin de tijd stil staat en het hier en nu zal je dan als zeer prettig ervaren.

De vlindermassage is bijzonder geschikt voor je als je een zeer kwetsbaar lichaam hebt. Daarnaast kan het een mooie afwisseling zijn van de intuïtieve massage. Ook kan een vlinder­massage samen met pulsing en polariteitsmassage een sterker energetisch accent geven.

Een vlinder­massage kan prima deel uitmaken van een integratieve massage.
blauwe vlinder

Massage in foetushouding

Een tedere, ontroerende en rustgevende massage, waarbij je op de zij in de foetushoudig ligt, en zachtjes gewiegd wordt.

Massage zonder handen

De massage zonder handen is een complete lichaamsmassage met een redelijk stevige aanpak. De massage wordt grotendeels gegeven met de onderarm ('forearm' in het Engels) gecombineerd met de elleboog. Het masseren met de onderarm geeft een vol en compleet gevoel, terwijl massage met de elleboog vast zittende spieren bewerkt. De uitwerking is zeer ontspannend.

De massage is geïnspireerd op de Forearm Dance van Val Guin, waarvan op Youtube een mooi filmpje staat, zie


Val Guin kon na een auto-ongeluk een hand niet meer gebruiken. Ze zocht naar een methode om toch te kunnen masseren en heeft toen technieken met de onderarm verder ontwikkeld. Koert Sondorp is de promotor van deze technieken binnen Nederland en geeft ook cursussen, zie ook Koert's site.

De technieken van deze massagevorm kunnen goed gecombineerd worden met een integratieve massage.
stevig

Extra lange massage

De meest voorkomende reactie na massage is: "Is het nu al voorbij?" Daarom is er deze populaire mogelijkheid om extra lang te genieten.
  • Je kunt kiezen voor uitbreiding met een van de bovenstaande andere massages.
  • Je kunt kiezen voor uitbreiding met een van de subtielere massages, zoals de vlinder­massage en polariteits­massage.
  • Je kunt kiezen om niets te kiezen. Dan wordt de massage uitgebreid al naar gelang wat de masseur tegen komt in de massage.
Een extra lange massagesessie duurt 20 minuten langer.
zz

Hawaiiaanse lomi-lomi

Lomi-lomi betekent 'massage' in het hawaiiaans. De lomi-lomi is een prachtige, zeer intense massage. De lomi-lomi is een diepe emotionele, feestelijke ervaring en deze kan transformerend werken. Oorspronkelijk is het een overgangsritueel uit Hawaii. De massage bevat veel dynamiek (afwisseling van zeer stevig tot heel zacht). Pittige muziek ondersteunt de flow van de massage. Bij de massage wordt veel warme olie gebruikt.

De massagetafel wordt oliebestendig gemaakt met een aparte bedekking. Hierop wordt olie besprenkeld waarop je gaat liggen. Door deze olie kan ook gemakkelijk onder je lichaam gemasseerd kan worden. Dit geeft een extra gevoel van koestering, omvatting en gedragen worden. De inwerking is zeer diep en daarom is de nawerking lang, van vele dagen tot weken.

Het is iets voor je als je meer ervaring hebt met massages. Het is geschikt voor je als je je kan overgeven en het vertrouwen kan schenken tijdens de grotere intimiteit van deze massage. Het hand en arm lichaamscontact is intenser. Er wordt nauwelijks afgedekt met doeken. Vanwege het benodigde vertrouwen wordt de lomi-lomi niet in een kennis­makings­sessie gegeven.

hawaij

Het is handig om een badjas en een handdoek mee te nemen.  

Op speciaal verzoek is ook het "summum" mogelijk: de Hawaiiaanse vier-handen lomi-lomi. Hierbij word je tegelijk door de masseur en een masseuse gemasseerd, een buitengewone, schitterende en feestelijke ervaring, die lang daarna nog een grote glimlach zal oproepen.


Binnenkort wordt er weer een lomi-lomi cursus gegeven.


Voor de tarieven, zie Meer... / Tarieven.
Voor meer informatie, vragen, of een eventuele afspraak kan je 040-2543410 bellen of mailen.


Praktijk Ton Kostelijk - Alvenberg 27 - Veldhoven - 040-2543410 - info@tonkostelijk.nl - www.tonkostelijk.nl - KvK nr 74521640